Blog

GTIN-codes verplicht in Google shopping mei 2016

Vanaf 2015 waren adverteerders al verplicht de GTIN-codes op te nemen voor 50 merken die Google had aangewezen. Vanaf 16 mei wordt deze lijst uitgebreid.

Wat is eigenlijk een GTIN?

GTIN staat voor ‘Global Trade Item Number’ en maakt dat een bepaald product wereldwijd kan worden geïdentificeerd. Een GTIN is de waarde van een barcode die wordt gebruikt als artikelcodering in winkels ten behoeve van kassa-afhandeling en voorraadadministratie. EAN is bijvoorbeeld een veelgebruikte term voor GTIN.

Wat zijn de gevolgen?

Deze update heeft als gevolg dat adverteerders goed moeten kijken naar de product feed welke wordt gebruikt voor Google Shopping. Heeft u binnen de product feed al de GTIN-code, dan is er niets aan de hand. Check wel of deze bij elk product is ingevuld. Heeft u dit niet, dan is het belangrijk om dit op te gaan nemen door [data] op te nemen waarbij [data] de GTIN of EAN-code is. Neem contact op met uw leverancier die vermoedelijk de EAN-codes kan aanleveren.
Doet u dit niet, dan bestaat de kans dat veel producten niet meer zichtbaar zullen zijn binnen Google Shopping.

Mocht u actief zijn op ‘Google Shopping’, dan zijn de volgende data van belang:

  • februari 2016: wanneer de datafeed geen correcte GTIN-codes bevat, geeft Google een waarschuwing.
  • 16 mei 2016: op deze dag dient alles omtrent de GTIN-codes in orde te zijn.

Vragen over Google Shopping of product feed?

Laat het ons weten, we kijken graag samen met u naar een oplossing. Zo is het bijvoorbeeld voor ons ook mogelijk om EAN-codes aan te vragen voor producten waarvoor deze nog niet bestaan.


Tags: #EAN code #Google Shopping #GTIN #Product feed

Meer weten?

Benieuwd hoe wij uw probleem zouden aanpakken? We maken graag een afspraak om het te bespreken. Bekijk gerust ons portfolio, of vraag een offerte aan.

Contact
Locatie icon WebRTB
WebRTB
Spegelt 6
5674 CD Nuenen
Phone icon WebRTB
Telefoon:(+31) 040 711 30 46
Fax: (+31) 040 744 05 51
Email icon WebRTB
E-mail: info@webrtb.com
Website: www.webrtb.com
KVK: 51134586
BTW-id: NL002312812B92
DIENSTEN

WebRTB is een jong en succesvol onlinesoftware bureau. We focussen ons op het bouwen, onderhouden & hosten van maatwerk webapplicaties & websites. We richten ons met name op het MKB in regio Eindhoven & Helmond, maar bedienen bijvoorbeeld ook klanten in Amsterdam & Breda. Met enthousiaste medewerkers en partners maken we het voor de klant mogelijk voor al uw webdiensten, producten en vragen een duidelijk aanspreekpunt te zijn. We bieden de best mogelijke kwaliteit tegen scherpe prijzen. We investeren continu in onze producten en diensten zodat de kwaliteit zowel nu als in de toekomst gewaarborgd blijft.

NIEUWSBRIEF

© WebRTB 2010 - 2023 | All Rights Reserved | Alle prijzen exclusief BTW | Disclaimer | Algemene voorwaarden