Blog

Google wijzigt weergave Adwords advertenties

Sinds kort heeft Google een aantal belangrijke wijzigingen doorgevoerd in de weergave van de zoekresultaten en de posities van advertenties binnen Google. In plaats van 3 advertenties worden er nu 4 advertenties bovenaan in de zoekresultaten vertoond boven de organische posities. En het meest belangrijke is dat de advertenties aan de rechterzijde zijn verdwenen met uitzondering van Google Shopping en Google Knowlegde Panels.

Gevolgen?

Door het verdwijnen van de advertenties aan de rechterzijde komen 4 advertentieplaatsen te vervallen. Waar door Google vroeger 11 advertenties werden weergegeven, namelijk 3 bovenaan en 8 aan de rechterzijde, is er nu nog maar ruimte voor 7 advertenties, 4 bovenaan en 3 onderaan.

Hogere kosten per klik (CPC)

Doordat er nu minder advertentieplaatsen zijn, zal de strijd om de beschikbare plaatsen groter gaan worden. Om deze reden is de verwachting dat de kosten per klik zullen stijgen. Dit komt doordat adverteerders de maximale CPC zullen verhogen om een top 4 positie te behouden. Wat de stijging zal gaan worden, is nu nog niet duidelijk en is momenteel ook nog niet het geval.

Minder organische posities boven de vouwlijn (scherm)

Omdat nu meer advertenties worden weergegeven, namelijk 4 in plaats van 3, schuiven de organische posities omlaag waardoor er minder organische posities worden weergegeven boven de vouwlijn (het deel waarbij je niet hoeft te scrollen).

Wat betekent dit voor adverteerders

Door deze veranderingen wordt het steeds belangrijker om de Google Adwords campagne te sturen op CPS/Conversies, zeker gezien de CTR kan gaan stijgen. Daarnaast zal ook het verkeer dalen afkomstig vanuit Adwords gezien er nu nog minder posities zijn.

Vragen? Neem gerust contact met ons op.


Tags: #Google #Google Shopping

Meer weten?

Benieuwd hoe wij uw probleem zouden aanpakken? We maken graag een afspraak om het te bespreken. Bekijk gerust ons portfolio, of vraag een offerte aan.

Contact
Locatie icon WebRTB
WebRTB
Spegelt 6
5674 CD Nuenen
Phone icon WebRTB
Telefoon:(+31) 040 711 30 46
Fax: (+31) 040 744 05 51
Email icon WebRTB
E-mail: info@webrtb.com
Website: www.webrtb.com
KVK: 51134586
BTW-id: NL002312812B92
DIENSTEN

WebRTB is een jong en succesvol onlinesoftware bureau. We focussen ons op het bouwen, onderhouden & hosten van maatwerk webapplicaties & websites. We richten ons met name op het MKB in regio Eindhoven & Helmond, maar bedienen bijvoorbeeld ook klanten in Amsterdam & Breda. Met enthousiaste medewerkers en partners maken we het voor de klant mogelijk voor al uw webdiensten, producten en vragen een duidelijk aanspreekpunt te zijn. We bieden de best mogelijke kwaliteit tegen scherpe prijzen. We investeren continu in onze producten en diensten zodat de kwaliteit zowel nu als in de toekomst gewaarborgd blijft.

NIEUWSBRIEF

© WebRTB 2010 - 2023 | All Rights Reserved | Alle prijzen exclusief BTW | Disclaimer | Algemene voorwaarden